Ahad, 11 Disember 2011

sayang awak~ love you~

assalamualaikum..

haa...tengok tajuk entry tu,mesti hampa nak kata aku jiwang kan??


dak...aku bukan nak cakap pasal jiwang2 ni..aku sebenarnya nak ketengahkan tentang mentaliti masyrakat sekarang yang pelik2..cuba kita lihat situasi ni..------>
seorang anak sedang berskype dengan ibu bapa nya..
                anak : ok lah mak.abah.saya ada kerja.nanti kita sembang lagi ya..
         mak abah: ok..jaga diri.i love you.mak abah sayang adik.(contoh sahaja)
                anak : i love you too..

kawan-kawan semua usya pelik...yela..love you bagai...pelik kan..pelik kah???

jawapan saya : TIDAK..mereka kan orang yang kita sayangi..yang membesarkan,mendidik,mengasuh,membiayai segala keperluan kita..tapi,kita malu untuk ungkapkan i love you @ saya sayang mak abah?dengan kekasih,tak pulak??boleh pulak sebut i love you ulang sampai 10-20 kali..haaiisshh....

masyarakat atau aku kecilkan skopnya,remaja2 sekarang semakin sukar ungkapkan kata keramat tu pada mak ayah kita..tapi lebih lancar mengungkapkannya pada kekasih..*kekasih dia tu agaknya yang susah2 besarkan dia.. =.=
 # mesej saya di sini, janganlah kita sempitkan mentaliti kita dengan i love you tu hanya untuk kekasih..*bukan untuk kekasih pon!dia tak halal bagi kau!!ucapkanlah pada mereka yang banyak berjasa pada kita..kerana mereka sangat mengharapkan kita mengucapkan itu pada mereka..

p/s: sekejap aku,sekejap saya..abaikan ja yaa..
itu sahaja.. sekian~  ^_^




     

jangan malu,jangan segan..komenlah di sini ^_^

8 ulasan:

Dr Ibnbakr berkata...

Kalau sayang 'awak' memang ana usha pelik sket.

Tapi,kalau cakap sayang dekat parent pon dikatakan pelik,memang dia ada krisis kasih sayang.

peRmaTa_ aGamA berkata...

cintai dan sayangilah Dia sbl0m dia..=)

~ sharing is caring..(^_~) ~

ilhambrothers berkata...

@Dr Ibnbakr betul tu... ^_^

ilhambrothers berkata...

@peRmaTa_ aGamA sememangnya cinta Ilahi mengatasi segalanya..^_^

dr.nisa berkata...

appreciate loves around your, which is truly yours, before you hurt yourself finding other love, which is truly not yours... ^^

ilhambrothers berkata...

@dr.nisa terima kasih dr nisa.. ^_^

Muhammad Faris 'Azim berkata...

wah! i love you acap! kawan la.


sumpah aku bukan gay.

ilhambrothers berkata...

@Muhammad Faris 'Azim i know that faris~ ^_^ aku sayang hang jugak,sahabat aku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...