Jumaat, 22 Jun 2012

dinner with sang kacak and si cantik

بسم الله الرحمن الرحيم 

entry susulan sebaik sahaja sesudah baca satu muka surat tentang health education. ok,serius aku tak tipu, mengantuk sangat baca benda ni. sampaikan dalam lecture pun boleh buatkan aku mengelamun selama 2 jam tanpa sedar apa yang prof cakap. HAHA. kalau hangpa nak kata salah aku pun takpa,asalkan hangpa cuba masuk dalam lecture tu sekali. ya,sekali pun jadi lah. aku nak tengok lama mana hangpa tahan. keh3. no offense, seriously. :)

bagi mengelakkan aku mengantuk lebih lama, dan menambah keluasan mata aku sementara nak study bagi malam yang panjang ni, aku nak cerita sikit pasal dinner semalam. ya, semalam kami pelajar tahun 1 Universiti Iskandariah ada dinner(jamuan akhir tahun) sikit. jadi, bertemakan 'spectra de solace', ikhwah disuruh berpakaian suit manakala perempuan bertema flora. ya, flora..


suit lelaki

aku bayangkan macam ni depa pakai..hahaha

rupa-rupanya cantik-cantik belaka pakaian akhowat2 kita ni pakai. eh, kami. apa kita pulak. akhowat kami pakai.kah3. dengan tema flora tu,(bukan macam kat atas) warna warni dewan  yang cantik tu dibuatnya. ditambah pulak dengan lelaki yang memakai suit, aku rasa macam aku dalam drama korea pulak. cumanya,aku x nampak sorang pun macam muka korea. ya la, semua kami cantik2 segak2 asli,ori.. bukan plastik macam mamat2 n minah2 korea tu. tak gi tu? hahaha
dewan dia cantik kan??
majlis macam tu segalanya lancar. dengan gimik awal tu, aku akui aku teruja lah sebab konon2 walid(pengarah MARA) letak jari dan dia scan kan. pergghh,aku rasa gempak dah tara tu. :p siap keluar kat skrin depan tu muka walid, aku teruja.*eh,aku ulang berapa kali dah aku teruja??
ok,lepas tu,pelbagai anugerah dan persembahan segala macam. sajaknya,nasyidnya (ada ahyad juga), band nya, dikirnya~, memang meriah lah. cumaaaa...


yang paling menyentuh aku, bila sampai sesi anugerah top 20. memang sumpah aku jeles tahap gaban. tahu tahap gaban? kira tahap paling2 tinggi lah kot. :p aku cemburu, dengki, hasad dan segala macam lagi penyakit hati yang mak aku kata, kalau untuk exam takpa, sebab maksudnya kita sedar pasal diri kita.dan apa kita nak. tapi,sehasad-hasad aku, takdalah sampai aku nak racun depa semua tu, aku berakal lagi.dengki tu sebab apa kata orang??, persaingan sihat gituuu..haha. takpalah,mungkin takda rezeki aku, jadi aku akan tetap berusaha sampai nama aku tercatat dalam top list tu. memang selalu aku dengki senyap2, muka nampak tenang, tapi dalam hati aku tetap nak berjaya macam tu. doa2kan lah aku sama. mungkin doa kalian lagi cepat Allah makbulkan. insya-Allah.
sehabis majlis tu, berlakulah sesi penggambaran. memang riuh. aku pun menyumbang keriuhan tu, cuma kurang sikit berbanding orang lain sebab telah diterapkan sifat-sifat pemalu dalam diri aku. *tersipu-sipu KAH3. lagipun,badan aku letih sebab tepuk tangan banyak sangat(konon), ditambah lagi dengan perut yang kenyang. Alhamdulillah~
masa balik tu, aku sikit menyesal sebab hajat dihati tak tertunai. tapi, xpa lah, xda rezeki. cuma dapat jugak aku bergambar dengan schoolmie aku. walaupun tak cukup sorang, sorang pun jadilah~ kan? :D

ni nama dia ahyad.

tu ja lah aku nak cerita. memang best pun benda ni. sebab banyak makanan yang sedap2. syukurlah kan banding orang lain yang belum tentu makan mahupun sekali dalam seminggu tu. harap2 kalau buat lagi tahun depan, kita boleh buat tema jungle kot. ikhwah bertemakan pakaian hunter dan perempuan jadi fauna. kan? kan? kan? XD hahahaha
masih kacak.. 
akhowat pula begini.. :p


cantik kan??

sekian~ ^_^

jangan malu,jangan segan..komenlah di sini ^_^

11 ulasan:

putra berkata...

keh3.. tahniah.. o_O

TecerWidad berkata...

hensemnya dia... *drooling*

Hikaru Yui berkata...

syok laaa dinner akhir tahun..kami ni exam pun x habih lg =p

Hikaru Yui berkata...

syok laaa dinner akhir tahun..kami ni exam pun x habih lg =p

Ahyad berkata...

@Hikaru Yui Buat macam kami dah exam pulak.. kami pon tak exam lagi la abang yui..

ilhambrothers berkata...

@putra tahniah apanya?hahaha,,aku x menang anugerah pun..boleh doa aku mng tahun depan.. :D

ilhambrothers berkata...

@TecerWidad awwww~*blushing* hahaha..sekali sekala pakai.nt tah bila pulak nak pakai~

ilhambrothers berkata...

@Hikaru Yui tah abg yui, kami duk ketaq nak exam nih..haha

Muhammad Iqbal berkata...

rindu kalian berdua, bilalah agaknya dapat bertemu lagi :)

ilhambrothers berkata...

@Muhammad Iqbal kami di sini juga merindu..dalam hati menyimpan hasrat untuk bertemu lagi. :)

arsal74 berkata...

nak jugak? :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...