Ahad, 19 Ogos 2012

1 syawal Hari Raya

بسم الله الرحمن الرحيم

sejak aku balik, duk dengar jugak la orang tanya, "bila hang nak update blog?"  "dari balik hari tu hang x update blog lagi ka?".pergghh, bajet serupa ramai sangat lah nak view aku punya blog kan?tapi,x pa lah. at least, ada jugak orang yang jadi back support aku untuk aku tulis. hew3
setelah beberapa ketika, waktu ni lah baru aku terasa nak bukak blog ni dan tulis sedikit entry,

jadi di kesempatan yang ada ni, sempena SYAWAL ini, aku nak ucapkan lah 
Selamat Hari Raya 
Maaf Zahir dan Batin 
andai ada tersalah bicara,
dan seumpamanya,
aku pohonkan semillion kemaafan,
serta doa kalian untuk kesejahteraan kita dunia dan akhirat kelak. :)


kepada yang pulang ke kampung, berhati-hati lah kembali ke sini nanti. 
latihan yang kita ambil semasa kawal nafsu waktu ramadan tu,
praktikkan lah jugak. 
tahan marah bukan sebab puasa ja,
bukan puasa pun kena tahan marah jugak,
barulah kuat!
sabar bukan waktu puasa saja,
harian2 kita pun kena banyak sabar,
baru latihan tu berguna. :D

Ramadan dah berlalu, Syawal pun baru tiba. pagar nafsu yang kita bina memagari benih iman yang kita tanam semasa Ramadan itu janganlah kita tinggalkannya terbengkalai begitu saja. cabutlah rumput2 malas dan serakah yang menyemak tu. semburlah racun serangga syaitan agar tidak mengganggu tanaman kita. agar kelak kita boleh menuai kemanisan hasilnya. ^^

haaahhh
aku tak pandai berbahasa, berpuitis, tapi aku juga masih bercita-cita menjadi pendakwah. biarlah kita bukan penceramah yang bercakap pong pang pong pang sebab kita xda bakat dan kelebihan macam tu. tapi kita tetap kena jadi daie' untuk Islam. biarlah kita usaha dengan cara kita. bukan dari mata manusia yang kita ingin dilihat, tapi dinilai disisi Allah itu lebih baik. biarlah kalau dulu kita jahat pada awal, tapi kita tetap ingin baik pada akhirnya. moga kita (saya dan pembaca) sama2 menjadi penggerak jentera Islam. :D


ok,aku rasa tu saja. aku beraya tak tara mana pun kali ni. dengan mak abah dan abang aku ja. so, kalau nak datang, tunggu raya ke 3-4 baru datang, tunggu bantuan dari kakak2 aku. kah3
ok,btw, kalau mana yang rasa bersalah dengan aku tu, dan segan nak mintak maaf, jangan  risau, aku dah maafkan insya-Allah. ^_^ 

*mana isteri dan anak2 aku ni. x bersalam minta ampun lagi. :P


sekian~ ^_^


jangan malu,jangan segan..komenlah di sini ^_^

2 ulasan:

Hikaru Yui berkata...

ooooooo kawen x ajakkkkk =p

selamat harir aya maaf zahir batin =p=p=p

ilhambrothers berkata...

@Hikaru Yui nak ajak jugak hari tu masuk sama2 dalam mimpi..hehe.. :P selamat hari raya, ampun maaf diminta. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...